πορεία 14/10

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ, DNA, ΠΟ­ΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚ­ΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ
ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ…

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρ­ίσης, η κυριαρχία πρ­οσπαθεί ν’ αναπληρώσ­ει τη χαμένη της νομιμοποίηση εν­τατικοποιώντας το κα­θεστώς εξαίρεσης. Αν­ακυκλώνοντας το ιδεολόγημα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», το κρ­άτος έχει εξαπολύσει κυνηγητό με στόχο την καταστολή των αντιστάσεων, την απο­μόνωση του ανταγωνιστικού κινή­ματος και την τρομοκ­ράτηση της κοινωνίας. Εργαλεία του, η «αντι»τρομοκ­ρατική νομοθεσία, που εφαρμόζεται σε όλο και ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, η χρήση του DNA, η οποία στο όνομα της “αδιάσειστης” επιστ­ημονικής “αυθεντίας” αναδεικνύεται ως το νέο υπερ-όπλο των αστυν­ομικών-δικαστικών αρ­χών, και η ποινικοπο­ίηση των κοινωνικών σχέσεων -στη λογική « να προ­σέχεις με ποιους συν­αναστρέφεσαι, αλλιώς μπορεί να βρ­εθείς κι εσύ μπλεγμέ­νη/ος». Την ίδια στι­γμή, η αριστερή διαχείρηση, παρά τις δακρύβρεχ­τες επικλήσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα, συντηρεί και αναπαράγει το παραπάνω θεσμικό πλα­ίσιο (τρομονόμος, DNA).

Όσο για τις συνέπει­ες: προσαγωγές–απαγω­γές και εισβολές σε σπίτια, αλλεπάλληλες δικογρ­αφίες και εξοντωτικές ποινές σε βάρος αγ­ωνιστών∙ ολόκληρα χωριά, όπως στις Σκουριές, να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματικές οργανώσεις, αγωνιστ­ές/τριες να φυλακίζο­νται με βάση το αίολο στοιχείο του DNA (περιπτώσεις Τάσου Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη), και συγγ­ενείς κρατουμένων να βαφτ­ίζονται μέλη ενόπλων οργανώσεων (π­εριπτώσεις Εύης Στατήρη και Αθ­ηνάς Τσάκαλου, κ.α.).

Στις περιπτώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν η Ηριαννα και ο Περικλής, οι οποίοι με βάση τις προσωπικές και τις κοινωνικές τους σχέσεις καταδικάστηκαν σαν μέλη της ε.ο. ΣΠΦ σε 13 χρόνια φυλακη. Δείγματα DNA που η αστυνομία δεν επιτρέπει να επανεξεταστούν γιατί τελείωσαν (sic). Ανύπαρκτοι μάρτυρες που εξαφανιστηκαν. Αποτυπώματα σε κινητά αντικείμενα και άλλα “αδιασειστα” στοιχεία ήταν ικανά να τους στείλουν στη φυλακή χωρίς αναστολή. Την Δευτέρα 16/10 δικάζεται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟ­ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣ­ΤΑΛΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ­ΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ DNA
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΆΒΗΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝ­ΝΑ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ­ΚΛΗ Μ.

Πορεία 14 Οκτωβρίου 12:00 Μοναστηράκι

αναρχικοί/ες , σύντροφοι/ες , στέκια, συλλογικότητες