αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες και ναυτικούς

     Την Πέμπτη 31/1 και την Παρασκευή 1/2/2013 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κυρήξει 48άωρη απεργία ως μία πρώτη κίνηση ανάσχεσης των σχεδίων κράτους και κεφαλαίου, να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο, τις ζωές χιλιάδων ναυτεργατών. Με το νέο νομοσχέδιο που προτείνει το Υπουργείο Ναυτιλίας – τσιφλίκι των εφοπλιστών, καταργούνται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, καταργείται η δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοία και εισάγεται η ατομική σύμβαση εργασίας ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη κατάργηση της συλλογικής.
     Στο συγκεκριμένο κλάδο που οι εφοπλιστές κάνουν κουμάντο, η ανεργία έχει φτάσει το 27%, οι περικοπές στις συντάξεις είναι της τάξης του 20%, έχουν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης, δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα σε χιλιάδες εργαζόμενους και ταυτόχρονα απειλούνται πως αν τα διεκδικήσουν δεν πρόκειται να ξαναπροσληφθούν από κανέναν. Και μην ξεχνάμε φυσικά τους 60.000 ανασφάλιστους για τους οποίους οι εφοπλιστές δε δίνουν δεκάρα στο ΝΑΤ διογκώνοντας το έλλειμμα του ταμείου ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν 56 καθ’όλα νόμιμες φοροαπαλλαγές με τον ν.27/1975. Με πρόσχημα τη διάσωση του ΝΑΤ και ο πρόεδρός του Χ.Φωτίου επικαλείται την “αξιοποίηση” των ακινήτων του, πρωτοστατεί στην εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και επιχειρεί να χαρίσει, κυριολεκτικά, το κτήριο στο δήμο Αθηναίων προς εκμετάλλευση.
     Αυτοί που κυβερνούν με τα ΜΑΤ, που επιστράτευσαν τους εργαζόμενους σε μετρό & ΗΣΑΠ, που χτύπησαν και συνέλαβαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επιχειρούν όχι μόνο την εκμηδένιση των αποδοχών των εργαζομένων αλλά την απάλοιψη οποιασδήποτε δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης και φυσικά την πάταξη οποιασδήποτε αντίστασης. Από την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ως τις εκκενώσεις αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων το μήνυμα είναι το ίδιο. Στο πλαίσιο του δόγματος της μηδενικής ανοχής, η μόνη φωνή που θα ακούγεται θα είναι οι κορώνες των φερέφωνων της κυριαρχίας, και το μόνο χέρι που θα σηκώνεται θα είναι αυτό του μπάτσου. Οι κοινωνικοί – ταξικοί αγώνες είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα και η σύνδεση των αγωνιζόμενων κομματιών, αυτό που αποτελεί πραγματική απειλή.
     Οι καταπιεσμένοι είναι αυτοί που τους αναλογεί να αγωνιστούν για να μην αφανιστούν.
ΑΓΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

Αφήστε μια απάντηση