αφίσα ενάντια στις εκλογές

αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές του κέντρου της αθήνας


Στις κάλπες χωρούν όλοι

οι νεοφιλελεύθεροι εκτελεστές

…εκπρόσωποι της λυσσαλέας επίθεσης που έχει εξαπολύσει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Οι πολιτικοί διαχειριστές της καραντίνας που έχει στήσει το σύγχρονο κράτος έκτακτης ανάγκης, καταστέλλοντας βάναυσα τις αντιστάσεις και εξαφανίζοντας τις κατακτήσεις αιώνων, κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μοιράζοντας με fast-track διαδικασίες στα εγχώρια και πολυεθνικά κοράκια τη δημόσια ιδιοκτησία. Οι εμπνευστές της νεοφιλελεύθερης βιοπολιτικής μετάβασης σε μια αποστειρωμένη, πειθαρχημένη κοινωνία, που, έχοντας αποδεχτεί την ήττα της και συνακόλουθα την αδυναμία της να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, θα παρακαλά μόνο για περισσότερη ασφάλεια και αποκλεισμό του διαφορετικού. Σε παράλληλο βηματισμό και τα φασιστικά κατακάθια της ΧΑ, που τρέφουν τον ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην κρατική εκκαθάριση όσων «περισσεύουν» από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση

αλλά και οι εναλλακτικοί διαχειριστές

…της κοινοβουλευτικής αριστεράς, που αυτοπαρουσιάζονται ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της πληττόμενης κοινωνίας. Οι πολιτικοί εκφραστές ενός εξανθρωπισμένου καπιταλισμού, της κρατικής διαχείρισης σοσιαλδημοκρατικής έμπνευσης, με λίγα μαρξιστικά τσιτάτα ανάμεικτα με κευνσιανά ευφυολογήματα. Οι διαχειριστές που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τους αγώνες που δεν διεξήγαγαν, να οικειοποιηθούν τα συνθήματα που δεν παρήγαγαν, να υποκλέψουν τη ριζοσπαστική δυναμική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ως απόρροια των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Αυτοί που εμφανίζονται ως ο μοναδικός φορέας αλλαγής, ως ο πραγματικός πυλώνας αντίστασης και αναχαίτισης, γιατί απλά είναι κοινοβουλευτικός.

 

Δεν χωρά όμως ο κόσμος της αυτοοργάνωσης

…ο πραγματικός αγώνας και η αντίσταση δεν βρίσκεται στις κομματικές γραφειοκρατίες και τους πεφωτισμένους ειδικούς. Αυτές είναι που υπονομεύουν και προδιαγράφουν τις ήττες μας, αυτές είναι που τροχιοδρομούν τη νέα αποστειρωμένη και απολύτως πειθαρχημένη κοινωνία. Το δικό μας όραμα δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Τις πολεμά, τις σαμποτάρει. Προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αδιαμεσολάβητη δράση, τις συλλογικές, οριζόντιες και αντιιεραρχικές διαδικασίες στις γειτονιές, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, την εργασία. Στον κόσμο της αυτοοργάνωσης έτοιμες λύσεις ή μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, ούτε φυσικά επίδοξοι «σωτήρες». Ο δικός μας δρόμος περνά μέσα από τη συλλογική επεξεργασία, την κοινή ανάληψη δράσης, την αλληλεγγύη, τη δημιουργία αυτοθεσμισμένων δομών και κοινοτήτων. Μέχρι την ανατροπή του σάπιου αυτού κόσμου.

συνειδητά άκυρο – αποχή
σε όλες τις εκλογές
αντίσταση – αυτοοργάνωση
σε όλες τις γειτονιές

η αφίσα σε pdf