αφίσα με αφορμή το φαρμακονήσι

αφίσα που κολλιέται σε γειτονιές της αθήνας με αφορμή το φαρμακονήσι

το κείμενο της αφίσας:

Φαρμακονήσι, Λαμπεντούζα, Έβρος, ισπανικοί θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια, Γιβραλτάρ.
FRONTEX, επαναπροώθηση, μέθοδοι «ασφαλούς αποτροπής», «ατυχείς διασώσεις», στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Βύθιση πλοίων, πνιγμός, ασφυξία, υποθερμία, νάρκες, εξάντληση, δολοφονία.

Βίος αβίωτος.

Οι 12 δολοφονίες στο Φαρμακονήσι δεν είναι μια «ατυχής διάσωση» του ελληνικού λιμενικού σώματος. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το λογικό επακόλουθο της κεντρικής πολιτικής επιλογής τη ευρωπαϊκής ένωσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορά της. Από τους φράχτες του Έβρου, στους ισπανικούς θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια, από τη Λαμπεντούζα στο πρόσφατο Φαρμακονήσι. Δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμοί, φυλακίσεις κάνουν όντως για τους μετανάστες «την κόλαση να φαντάζει παράδεισο μπροστά σε αυτό που ζουν».

Βίος αβίωτος.

«Γιατί απλά δεν χωράμε» όπως διατείνεται η κυρίαρχη φασιστική αφήγηση εντός της ελληνικής επικράτειας για τα «μιάσματα», τους «λαθραίους», τους «ξένους», τους  άλλους». Και από τις Μανωλάδες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πογκρόμ του Ξένιου Δία οι «ξένοι», οι «άλλοι», τα υποκείμενα που πρέπει «να μας αδειάσουν τη γωνιά» διευρύνονται εκ νέου και χαράσσονται διαρκώς νέα σύνορα. Πογκρόμ στους τοξικοεξαρτημένους, πογκρόμ στις τρανς, «υγειονομικές βόμβες» και ποινικοποίηση της οροθετικότητας, καταστολή στις Σκουριές και σε κάθε αντιστεκόμενο, επιστρατεύσεις απεργών. Τελικά αν το κράτος ομολογεί πως για κάποιους είναι ο

Βίος βιώσιμος,
δεν είναι παρά για τους ένστολους
δολοφόνους του

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ

Υ.Γ. 0 «δαίμονας του τυπογραφείου» χτύπησε για ακόμα μια φορά και στην αφίσα που κολλιέται το περιστατικό στο φαρμακονήσι μεταφέρθηκε ένα χρόνο πριν. Eδώ παραθέτουμε την αφίσα με τη διόρθωση.